www.koncerty-plzensko.cz

Pořadatel (nejen) klasické hudby

Antidiskotéka Jiřího Černého, téma: Carlos Santana

 
 
Čtvrtek 12.12.2019, 19.30, Divadlo Dialog


Večer uznávaného hudebního kritika a publicisty


Vstupné 100,- Kč
 
Carlos Santana, celým jménem Carlos Augusto Alves Santana ( nar. 20.7.1947 v Autlanu v Mexiku ) je mexicko-americký kytarista a zpěvák, který rozhodujícím způsobem ovlivnil rockovou hudbu svým svérázným stylem. Je pokládán za jednoho z nejlepších kytaristů světa.
Santana se proslavil koncem 60. let 20. století spolu se svou skupinou Santana Blues Band (též často zkráceně jen Santana), kdy prorazili novým stylem, skládajícím se z prvků salsy, rocku, blues a jazzu. Nápadné byly jeho čisté kytarové kompozice, kontrastující s doprovodem latinskoamerických instrumentů jako timbales a conga. Santana u své fúze rocku s latinskoamerickou (a částečně africkou) hudbou zůstal, stal se jeho prvním představitelem a založil dodnes známý latin rock nebo latinský rock.
Santana si udělal jméno v hudebním světě nejen jako virtuózní kytarista, spolu se svou skupinou ovlivnil i mnoho dalších hudebníků v pozdějších letech. Koncem 90. let se mu podařil comeback, koncertní turné pořádá dodnes. Odhaduje se, že celosvětově prodal kolem 80 milionů alb.

Poslední novinky